Перейти до основного вмісту

Публікації

Показано дописи з листопад, 2019

Навчально-пізнавальна екскурсія

      Слухачі секції "Фізика" Заліщицької філії МАН України та НГТ "Пошук" відвідали Інститут фізико-технічних наук і програмної інженерії Чернівецького національного університету  імені Ю. Федьковича в рамках Дня відкритих дверей. Гімназисти мали змогу прослухати лекції викладачів, поспілкуватися зі студентами,  а також побувати з екскурсією в Резиденції митрополитів Буковини - центральному корпусі університету. Архітектурний ансамбль Чернівського університету імені Ю.Федьковича внесено до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Здорова школа

   У рамках програми Healthy Schools: заради здорових і радісних щколярів слухачка секції "Фізика" Заліщицької філії МАН України Юлія Огородник разом з викладачем Наталією Петрівною Горин провели урок здоров'я "Лікувальні властивості різних видів меду".       Юля Огородник розповіла гімназистам 4(8)-их класів про бджолиний мед, який є не тільки висококалорійним живильним продуктом, але й коштовним лікувальним засобом. Працюючи над науково-дослідницькою роботою "Лікувальні властивості меду", учениця дійшла висновку, що вживання меду та використання його у виробництві медичних препаратів є доцільним. Мед корисний для організму людини, тому що в ньому знаходиться значна кількість цукрів, які втримуються в ньому та відіграють важливу роль в обміні речовин.       Наталя Петрівна розповіла, як розрізняють мед за тим, у яку пору року зібрано нектар. Про специфічні властивості різних видів цього продукту та використання видів меду в сучасній меди

Акорди творчості

          Яна Бурка, учениця 7(11)-А класу, слухач секції "зарубіжна література" Заліщицької філії МАН України, взяла участь в обласному літературному конкурсі "Акорди творчості".         Яна представила журі вірші під творчою назвою "Струна, натягнута од серця і до серця". Вітаємо Яну з ІІ місцем у конкурсі!!! Минало все, минає і минатиме, “ Несказане лишилось несказанним ” . Зозуля, в клітці скована, страждатиме... Все забереться часом невблаганним. Слова, чеканням й дивним страхом скуті, Не вирвуться і не злетять увись. Візьмуть у кригу їх морози люті: До них Аїд вже пильно придививсь.   А ті слова – найбільша в світі сила: Вони горять і гріють, ранять, б'ють. Шкода, що їх так з відчаєм ховаєм, І адресати слів цих не знайдуть.

Школа громадянської та волонтерської участі "Агенти змін"

    Діана Хандій, слухач секції "Зарубіжна література" Заліщицької філії МАН України, учениця 7-А класу гімназії, стала учасницею Всеукраїнської Школи громадянської та волонтерської участі "Агенти змін", яка працювала в Києві. Діана пройшла всі чотири етапи навчання в Школі, здобула нові знання, неабиякий досвід у проєктному менеджменті, презентувала та реалізувала власний молодіжний проєкт "Творчий вечір молодих митців Заліщанщини". Про дні перебування і навчання в Школі ділиться з нами Діана. Змінюйте себе – змінюйте Україну!    У той час, коли дорослі вважають, що сучасна молодь ні на що не здатна,  вона змінює країну.    Зазвичай на сучасних підлітків вішають клеймо пасивності, байдужості, невихованості, безвідповідальності. Я ж хочу довести, що насправді все зовсім навпаки, адже на власному досвіді переконалася, що теперішня молодь не просто активна, а ще й проактивна – та, яка усвідомила свої глибинні цінності та цілі, ініціює інш

Душі криниця

    У рамках програми "Healthy School", учасником якої є Заліщицька державна гімназія, слухачами секцій української мови і літератури та зарубіжної літератури Заліщицької філії МАН України оформлено екосвітлицю "Душі криниця". Наскрізною лінією світлиці, яка стала куточком історії, традицій українського народу, духовного збагачення учнів та гостів гімназії, є запашні, натуральні трави.  Екосвітлиця нагадує фрагмент української хати XVIII-XIX століття. Дім, хата, як ми знаємо, містить у собі найважливіші моменти біологічної активності людини від її народження й до смерті, ті життєві вузлики, які є продовженням нашого роду.      Інтер'єр української світлиці привабив і учасників Всеукраїнського семінару з основ здоров'я, який відбувся 16-17 жовтня в Заліщицькій державній гімназії. У Всесвітній день здорового харчування, 16 жовтня, господарі закладу подбали про корисний перекус для учасників семінару під назвою "Чай - лік

День Організації Об'єднаних Націй (ООН)

   Хандій Діана,  учениця 7(11)А класу, учасниця Всеукраїнської школи з громадянської та волонтерської участі й патріотичного виховання "Агенти змін" НЦ "Мала академія наук України" ,   провела урок для гімназистів на тему "Глобальні цілі сталого розвитку".  Глобальні Цілі сталого розвитку були затверджені на саміті ООН з питань сталого розвитку в 2015 році.       Діана в доступній та цікавій формі розповіла про 17 Цілей, які є розвитком успіху ХХІ тисячоліття. Вони охоплюють такі сфери життя людей як екологія та кліматичні зміни, економічна нерівність, інновації, стале споживання, мир і справедливість. 

Юні науковці

  Переможці НГТ "Пошук" Заліщицької державної гімназії 30 жовтня презентували свої наукові роботи на конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів. Учасники конкурсу - майбутні слухачі Заліщицької філії МАН України.  Результати юних науковців:  І місце - Савчинський Іван та Лучин Олександр; ІІ місце - Огородник Юлія, Олійник Віталій, Пельцер Єлєна,  Шкільнюк Дмитро; ІІІ місце - Давидюк Ілля, Виклюк Роксолана, Довбуш Марія. Вітаємо переможців та їх наставників!!!

МАН України

Сьогодні, 16 вересня, розпочала свою роботу на базі нашої гімназії Заліщицька філія Тернопільського обласного комунального територіального відділення МАН України. Цьогоріч працюватимуть секції української мови та літератури, зарубіжної літератури, математики, інформатики, фізики, історії України та ОНДР. Перше організаційне засідання провели викладачі філії разом з адміністрацією гімназії.