Перейти до основного вмісту

Публікації

Показано дописи з січень, 2020

Міжнародний фестиваль "I-FEST"

    Олександр Лучин, учень 4(8)-Б класу Заліщицької державної гімназії, вирішив податися на участь у міжнародному фестивалі наукових проєктів з інженерії, науки та технологій  "I-FEST" з програмою, яка розпізнає голос і перетворює його в текст задля полегшення спілкування з людьми, які мають вади слуху. "Дану програму я розмістив у хмарі і зробив доступ до неї через телеграм бота. Ця розробка і її розміщення на сервері зайняли в мене близько двох тижнів", - говорить юний винахідник.          Школярі 9-11 класів з понад 30 країн світу подали свої наукові винаходи на розгляд поважного журі. Фестиваль проходитиме в Тунісі. Бажаємо успіху Сашкові!

До нових перемог!

 16 січня на базі Заліщицької державної гімназії відбувся І (районний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Заліщицької філії Тернопільського відділення МАН України. Слухачі філії на розгляд журі представили 21 роботу: відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства - 5 робіт, відділення мовознавства - 2 роботи, відділення історії - 3 роботи, відділення наук про Землю - 1 робота, відділення математики - 2 роботи, відділення фізики та астрономії - 4 роботи, відділення хімії та біології - 2 роботи, відділення екології та аграрних наук - 2 роботи.  Цьогоріч до конкурсу долучилися й учні Заліщицької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. імені О.С.Маковея (1 учасник), Заліщицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2 (1 учасник), загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. смт. Товсте (1 учасник), загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с.Лисівці (1 учасник). У конкурсі взяли участь 5-о дев'ятикласників, які захищали реферативні роботи.  

Новий рік - нові плани

       Організаційне засідання         щодо завдань на 2020 рік  відбулося в Заліщицькій філії МАН Плани, перспективи, завдання...

НОВИЙ 2020 РІК

ДОРОГА ГІМНАЗІЙНА РОДИНО!  З Новим Роком та Різдвом Христовим! Бажаємо, щоб дух Нового року приніс Вам відчуття казки, а Різдво подарувало віру в чудеса! Нехай ваші серця будуть зігріті любов ’ ю і теплом, домівки повняться добром, радістю та Божим благословенням. Нехай Новий рік буде щедрим на цікаві плани та нові досягнення. Хай Різдвяна зоря запалить у ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії. Хай прийде довгоочікуваний мир для нашої рідної України!