Перейти до основного вмісту

Змагалися наймолодші науковці!

   

    Як можна популяризувати науку серед учнів середнього шкільного віку? Звісно, шляхом проведення різноманітних заходів, які мотивують молодь до участі в міжнародних та всеукраїнських конкурсах і програмах. 

  Одним з основних пріоритетів своєї роботи Заліщицька гімназія вважає науково-дослідницьку діяльність учнів у гімназійному товаристві "Пошук" та Заліщицькій філії МАН України. Щороку в Тернопільському обласному комунальному територіальному відділенні МАН відбувається обласний етап конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів з метою виявлення, розвитку й підтримки обдарованих дітей, підвищення інтересу школярів середнього шкільного віку до поглиблення вивчення навчальних предметів, стимулювання  творчого самовдосконалення школярів. Упродовж 15-18 листопада 2021 року в дистанційному режимі на платформах Zoom та Google Мeet змагалося 120 учасників у 39-ти секціях, серед яких – 10 здобувачів освіти Заліщицької державної гімназії. Згідно з правилами, конкурс відбувся у два етапи: заочне оцінювання реферативних робіт і захист-дискусія. 





        Наші конкурсанти презентували дослідницькі проєкти в секціях історії України, експериментальної і теоретичної фізики, математики, мультимедійних систем і навчальних та ігрових програм, англійської мови, популяризації екологічно безпечного способу життя, зарубіжної літератури. За висновками журі, переможцями стали всі 10 учасників гімназійної команди:

І місце:

Бойчук Валентин, учень 3-А класу, секція "Англійська мова", керівник Байгуш Н.В.;
Сендзюк Максим, учень 4-А класу, секція "Зарубіжна література", керівник  Копичинська З.М.;

Зима Юлія, учениця 4-Б класу, секція "Популяризація екологічно безпечного способу життя", керівник Дяків В.Г.



ІІ місце:

Шипітка Марта, учениця 4-Б класу, секція "Історія України", керівник Дяків В.Г.;
Стецька Ілона, учениця 4-Б класу, секція "Історія України", керівник Дяків В.Г.;
Гурська Діана, учениця 3-А класу, секція "Математика", керівник - Грушко Н.А.;
Савчинський Іван, учень 4-Б класу, секція "Комп'ютерні науки", керівник Грушко Н.А..



ІІІ місце:

Федьків Рената, учениця 4-А класу, секція "Експериментальна та теоретична фізика", керівник Горин Н.П.;

Матвієнко Вероніка, учениця 4-А класу, секція "Експериментальна та теоретична фізика", керівник Горин Н.П.;

Толуб'як Дарина, учениця 4-Б класу, секція "Експериментальна та теоретична фізика", керівник Горин Н.П..


     Вітаємо юних науковців! Зичимо гімназистам радості пізнання нового, творчого натхнення та цілеспрямованої праці! Упевнені, що нові проєкти будуть вдалими, а майбутні перемоги легкими!   

  Висловлюємо щиру подяку керівникам наукових робіт: Н.В.Байгуш, В.Г.Дяківу, З.М.Копичинській, Н.А.Грушко, Н.П.Горин.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Важливо знати!

    У рамках тижня медіаосвіти і медіаграмотності викладачі Заліщицької філії МАН України Грушко Н.А. та Копичинська З.М. провели інтегроване заняття з інформатики і польської мови.    Слухачі обох секцій, здобувачі освіти Заліщицької державної гімназії, удосконалили свої знання з медіаграмотності: училися критично оцінювати інформацію, розрізняти медіаформати та ефективно їх використовувати під час навчання.    Також присутні пройшли  тестування з медіаграмотності  "Медіазнайко".  https://www.aup.com.ua/Game/ Знання й розуміння інформаційної культури слухачі МАН перевірили практично, готуючи матеріали просвітницьких заходів, приурочених Дню Незалежності Польщі.  Зібравши матеріали з теми "Historia Święta Niepodległości Polski", манівці проаналізували різні інтернет-видання, на основі яких вчилися розрізняти правдиву та фейкову інформацію, думки та судження, достовірність та недостовірність джерел.      Матеріали цікавого заняття були використані під час проведення

МАН-Юніор Ерудит

  Слухачі Заліщицької філії МАН та НГТ "Пошук" під керівництвом Галини Володимирівни Коцебейчук, учителя історії Заліщицької державної гімназії, 17 грудня 2020 року взяли участь у Всеукраїнському конкурсі "МАН-Юніор Ерудит". Юні історики мали змогу перевірити власні знання, виконуючи цікаві інтерактивні вправи та завдання.

Новий навчальний рік стартував!

     Щороку 15 вересня ми розпочинаємо навчання у філії МАН України. Цьогоріч працюватимуть секції історії України, української мови та літератури, польської мови, математики, інформатики та фізики.      Запрошуємо до наукової еліти Заліщанщини нових здобувачів освіти громади, міста і, звичайно, нашої гімназії.      Хай заняття в секціях філії будуть цікавими, а наукові відкриття - поціновані на обласних, Всеукраїнських і світових конкурсах.