Перейти до основного вмісту

Публікації

Показано дописи з лютий, 2022

Міжнародні конкурси

  Тернопільське відділення МАН відзначено НЦ МАН України за високі досягнення на міжнародних конкурсах. Вітаємо директора відділення О.М. Мигайчук! Радіємо й гордимося, що серед юних науковців і винахідників Лучин Олександр, учень 6(10) - Б класу Заліщицької державної гімназії, та Наталія Грушко , викладач філії.

ІІ етап конкурсу-захисту стартував

    Цьогоріч до ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН слухачі Заліщицької філії готувалися в дистанційному режимі. Онлайн відбувалися постерний захист та наукова конференція, на які гімназистами представлено 10 наукових досліджень. № за п Секція ПІБ учня Тема наукового дослідження Науковий керівник 1. Зарубіжна література Пацарина Тетяна Романівна «Проблема буття людини в новелах Гі де Мопассана та Ольги Кобилянської» Копичинська Зоряна Миронівна Пацарина Наталія Михайлівна 2. Історія України Горобець Тетяна Мирославівна “Генеза виникнення УПА у 1941-1943 рр. “ Дяків Василь Григорович 3. Українська література Богуцька Христина Володимирівна “Постать Климентини Попович-Боярської в контексті української літератури кінця ХІХ – початку ХХ ст.”

Безпечний Інтернет

       8 лютого в День безпечного інтернету слухачі секції «Інформатика» Заліщицької філії МАН працювали на занятті з посібником цифрового громадянства й безпеки, розробленим Google у співробітництві з Альянсом із захисту безпеки користувачів в Інтернеті (Internet Keep Safe Coalition, iKeepSafe.org). Посібник містить матеріали та методики, зосереджені на ключових принципах мережевого етикету й безпеки.     Манівці разом з Наталією Грушко, викладачем філії, опрацювали такі питання:  • Діліться з обачністю (обачність в Інтернеті); • Не піддавайтеся обману (пильність в Інтернеті); • Бережіть свої таємниці (захист в Інтернеті); • Круто бути доброзичливим! (доброзичливість в Інтернеті); • Сумніваєтеся? Спитайте! (сміливість в Інтернеті).   Здобувачі освіти навчилися створювати та підтримувати позитивну репутацію в мережі, зрозуміли, чому потрібно поважати конфіденційність і межі приватного життя інших. Розглянули можливі наслідки необачних дій у мережі. Переконалися, що в делікатн

Дистанційне навчання

 Зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, викладачі філії проводять заняття в онлайн-режимі на платформі Google, Microsoft Office 365 (Meet, Teams, Google Class), у програмах для відеоконференцій Zoom, Skype. Під час занять послуговуються різними формами роботи: дискусії, дослідження, проєктна робота, тестування (зокрема на платформі "На Урок").